Altın, Döviz, Faiz, İnşaat… Gümüşhane’de Yaprak Kımıldamıyor

Türkiye ekonomisi, Cumhuriyet tarihinin en zorlu dönemlerinden birinden geçerken, bu tablo Gümüşhane’de de tüm ağırlığıyla hissediliyor

Ekonomi - 23-12-2025 15:34

Türkiye ekonomisi, Cumhuriyet tarihinin en zorlu dönemlerinden birinden geçerken, bu tablo Gümüşhane’de de tüm ağırlığıyla hissediliyor. Altın, döviz, faiz ve inşaat piyasasında yaşanan durağanlık, kentte yatırımcıyı ve vatandaşları endişelendiriyor.
Bir euro kurunun 50 TL’yi geçtiği, doların 42 TL seviyesine dayandığı, gram altının ise 6 bin TL’nin üzerine çıktığı ekonomik ortamda, uzun yıllardır güvenli liman olarak görülen inşaat sektörü de durma noktasına geldi.
Edinilen bilgilere göre Gümüşhane’de yapımı tamamlanan ya da devam eden birçok yeni konut, yüksek maliyetler nedeniyle alıcı bulamıyor. Sıfır daire fiyatlarının 3 ila 4 milyon TL arasında değişmesine rağmen konut satışlarında ciddi bir hareketlilik yaşanmıyor. Bu durum, önümüzdeki süreçte yeni inşaat yatırımlarının da yavaşlamasına neden olabilecek bir tabloyu ortaya koyuyor.
Faiz oranlarında indirime gidilmesine rağmen piyasalarda beklenen canlılık oluşmazken, ekonomik göstergelerdeki olumsuz seyir 2026 yılına girilirken Gümüşhane için de zor bir sürecin habercisi olarak değerlendiriliyor.

 

Günün Diğer Haberleri