Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği öncülüğünde Taşdemir Köyü Dernek Lokalinde düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısında, Çamoluk’un geleceğini yakından ilgilendiren kritik başlıklar ele alındı. Programa Çamoluk Belediye Başkanı Ergün Bakırhan, Çamoluk AK Parti İlçe Başkanı Davut Çukuryurt, Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Hacı Canik ve yönetimi, eski belediye başkanı Musa Varıcı, iş insanı Ali Osman Gecü, Ataşehir Çamoluk Spor Kulübü Başkanı Ufuk Kesecek, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Ekrem Köse ile köy ve mahalle dernek başkanları katıldı.
Toplantının en önemli gündem maddesi “nüfusun ilçeye taşınması” oldu. Dernek Başkanı Selim Bakan’ın açılış konuşmasıyla başlayan programın sunuculuğunu Hüseyin Yetimova üstlendi. Dernek Başkanı Hacı Canik, nüfusun ilçe adına taşıdığı kritik önemi vurgulayarak, güçlü nüfus yapısının her proje ve yatırım sürecinde önemli bir avantaj sağlayacağını belirtti.
Programda konuşan Çamoluk Belediye Başkanı Ergün Bakırhan, nüfus seferberliğinin resmen başlatıldığını ifade etti. Özellikle emekli ve yılın büyük bölümünü Çamoluk’ta geçiren vatandaşlara ikametgâhlarını ilçeye taşımaları yönünde çağrıda bulundu. Ayrıca, nüfus taşıma işlemlerinde ortaya çıkacak noter masraflarının belediye ve dernekler tarafından karşılanacağı duyuruldu.
Her dernek başkanından, taşınacak nüfus için taahhüt alınması toplantının dikkat çekici bölümlerinden biri oldu ve birlik mesajı verildi.
Toplantıda ayrıca önemli müjdeler paylaşıldı. İlçeye ikinci bir kum tesisinin kurulacağı, bu tesiste sıcak asfalt malzemesi üretileceği ve 2026 yılında Çamoluk’a bağlı tüm köylerin sıcak asfaltla buluşturulacağı açıklandı. Bunun yanında, ilçede 350 konutluk kentsel dönüşüm projesinin kısa sürede başlatılacağı belirtildi.
Program, Taşdemir Köyü pikniğine destek veren dernek başkanlarına plaket takdimiyle sona erdi.