Ekmeği ekmek yapan formül: Sabır

Arşiv Haberler - 02-02-2020 00:00

Ramazan Bodur tam 15 yıldır Kürtün ilçesi Araköyü’nün meşhur kara ekmeğini satıyor

Kendi yetiştirdiği arpa unu ve takviye olarak Konya ve Amasya’dan getirdiği buğday unu ile Kürtün siyah ekmeğini bölgeye sevdirdiklerini söyleyen Bodur,  lezzetli ekmeğin formülünü sabır olarak değerlendirdi.

Yaz sezonu ile birlikte artan talebe yetişmeye çalıştıklarını belirten Bodur, ‘Ekmeğin ne zaman bu bölgede üretilmeye başladığına dair kesin bir bilgi yok ancak özellikle gurbetçi vatandaşların talebi, yaz sezonuyla birlikte kalabalıklaşan Kürtün ilçesinin ardından biraz olsun yüzümüz gülüyor’ dedi.

 

Üretici Ramazan Bodur esnafın borçları yüzünden sıkıntı içerisinde olduğunu belirtirken, ‘Bir sezon boyunca satılan ekmek gerçek anlamda sorunlarımızı çözmese de mazisi atalardan dedelerden gelen Kürtün ekmeğinin yok olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz’ dedi

Bodur, ekmeğin mutlaka tanıtılması satış noktasında yetkililerin ilgililerin üreticilere yardımcı olması gerektiğini de belirtirken, ‘Gümüşhane’de pestil, köme kadar Kürtün’de Araköy siyah ekmeği meşhurdur. Geçtiğimiz günlerde Espiye ilçesinde Pazar yerindeyken yerel bir Tv’ye ekmeği anlattım o görüntüleri izleyen vatandaş  gurbetten haberi izledikten sonra ekmek satın almaya geldiğini söyledi.’ diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri