Doğanın en zeki canlıları arasında gösterilen karıncalar, bilim dünyasını bir kez daha şaşırttı. Yapılan araştırmalarda, karıncaların topladıkları tahıl ve tohumları kış için saklamadan önce filizlenmemeleri için ikiye böldükleri tespit edildi.
Ancak en çarpıcı detay, kişniş tohumlarında ortaya çıktı. Karıncaların kişniş tohumlarını iki yerine dört parçaya böldüğü görüldü. Laboratuvar ortamında yapılan testler, iki parçaya bölünen kişniş tohumlarının hala filizlenebildiğini, ancak dört parçaya bölündüklerinde filizlenemediklerini gösterdi.
Bilim insanları bu davranış karşısında hayretlerini gizleyemezken, "Bu bilgi karıncaların genetik hafızasında mı, yoksa deneme-yanılmayla mı edinildi?" sorusu gündemde. Cevabı henüz netleşmese de, doğanın mükemmel zekâsı bir kez daha kendini gösterdi.