Katı atık, kalkan toz, ÇED derken…

Arşiv Haberler - 02-02-2020 00:00

MHP İl Başkanı Nadim Aydın, Gümüşhane’de ‘Roma döneminden bugüne madenler şehri Gümüşhane’ konu başlıklı toplantının çok kapsamlı ve yararlı geçtiğini belirtti, Vali Okay Memiş’e teşekkür etti

MHP İl Başkanı Nadim Aydın, Gümüşhane’de ‘Roma döneminden bugüne madenler şehri Gümüşhane’ konu başlıklı toplantının çok kapsamlı ve yararlı geçtiğini belirtti, Vali Okay Memiş’e teşekkür etti.
Siyasi parti il başkanları, şehirde maden işleten şirket temsilcileri ve Gümüşhane şehrinin önemli STK kuruluşları ile ileri gelenlerinin yer aldığı toplantıyı değerlendiren Aydın, ‘Evet, ÇED raporu, kalkan toz, katı atık tüm bu tartışmalar arasında madenler şehre zarar vermiyor değil ama tüm bu etmenleri en aza indirgeyerek kazanımlarımızı çoğaltmalıyız, şehre dönük olarak özellikle istihdamı artıracak şekilde çıkartılan madenlerden faydalanmamız konusunda daha çok çaba sarf etmeliyiz’ dedi.
Şehirde maden işleten şirketlerin ortalama 1800 dolayında işçi çalıştırdığına dikkat çeken Aydın, ‘’Biz sayın işletme yetkililerden şehre biraz daha katkıda bulunmaları bekliyor, temenni ediyoruz’ diye konuştu.
İl Başkanı Aydın maden şirketlerine dönük olarak şehre neler yapabileceklerine ilişkin istekleri de şöyle dile getirdi:
‘Özellikle şehrimizde öğrenci yurdu konusunda ciddi bir sıkıntı var. Maden şirketlerimiz her biri en az 400 ila 500 arasında öğrenci barındırabilecek yurt inşasını üstlenebilirler. Bu noktada inşa edilecek yurtların en az 15 ila 20 kişiye iş imkânı sağladığını düşünürsek maden işletmesinde sorumlu sayınn yetkililerin önemli bir desteği Gümüşhane’ye sağlayacağını düşünmekteyiz’ dedi.
Madenlerin her yönüyle mutlaka Gümüşhane’ye kazandırılmasını istediklerini kaydeden Aydın, ‘Şehrimizin özellikle ihracat noktasında Türkiye sıralamasında son sıralarda yer alması Tunceli, Şırnak gibi illerimizin arkasında kaldığı ortadayken  bu konuda madenlerin ne kadar büyük bir önem taşıdığını herkesin dikkatine sunmak isteriz’ diye konuştu.

 

Günün Diğer Haberleri