Maçlar Centilmence Geçmelidir

Spor - 15-11-2023 00:00

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde oynanan TFF 3. Lig mücadelesi 1954 Kelkit Belediyespor- Elazığspor karşılaşmasında yaşanan tatsız olaylar sonrası bir açıklama da Gümüşhanespor Başkanı Ertürk Yakuttan geldi
Bakan Yakut, sosyal medya hesabından yaşanan olaylara ilişkin itidal çağrısında bulunarak Gümüşhane-Kelkit ve Elazığ kardeştir ifadelerini kullandı
Yakut, şu değerlendirmelerde bulundu:
1954 Kelkit Belediyespor – Elazığspor karşılaşmasında Kelkit Belediyespor ile Elâzığ arasında geçen maçta yaşanan talihsiz olaylar, hepimizi derinden üzmüştür. Sporun temelinde barış, dostluk ve fair-play ruhu bulunmaktadır. Ancak, maalesef bu değerlerin bazen unutulduğu anlar yaşanabiliyor.

Bu olaylar karşısında, tüm futbol camiasına sağduyu ve sorumluluk çağrısında bulunmak istiyorum. Spor, sadece bir galibiyet mücadelesi değil, aynı zamanda birbirimize saygı gösterme ve dayanışma platformudur. Maçlar sadece saha içinde değil, aynı zamanda tribünlerde de centilmence geçmelidir.

Taraftarlarımızdan ricamız, takımlarına desteklerini sevgiyle göstermeleridir. Unutmayalım ki, her birimizin amacı aynıdır: Futbolun güzelliklerini yaşamak ve sevdamızı paylaşmak.

Gümüşhanespor olarak, bu tür olaylara karşı sıfır tolerans ilkesi benimsemekteyiz. Sporun hakkını vermek, birbirimize destek olmak ve Türk futbolunu daha güzel bir yere taşımak için birlikte hareket etmeliyiz. Futbolun, toplumu bir araya getiren bir güç olduğunu unutmadan, birlik ve beraberlik içinde devam edelim.

Bu durumu en iyi yaşayanlardan birisi olarak ekilen nifak tohumlarını hafta sonu Mardin’de Başkan Rıdvan Aşar kardeşimin ve yönetiminin büyük çaba ve gayretiyle bertaraf ettik. Bizler geçiciyiz kulüpler kalıcıdır. Sağduyulu davranmak hepimizin en büyük görevidir.

Yaşanan anlaşmazlıkları çözmek, birbirimize destek olmak için yöneticilerimize ve kulüp yetkililerine güvenmeliyiz. 
@ServetDaltaban başkanım ve @serkancayir23 başkanım bir araya gelerek gerekeni yapacaklardır.

Gümüşhane/Kelkit - Elazığ kardeştir.

Günün Diğer Haberleri