MGK Toplantısı Sona Erdi

Gündem - 28-09-2022 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Bildiride Yunanistan’ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edildi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantı 4 saat sürdü. Toplantı sonunda yayınlanan bildiride Yunanistan’ın yaptığı tacizlere atıfta bulunularak “Milletimizin hak ve menfaatleri hukuki çerçevede korunacak” denildi. Bildiride Yunanistan’ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edildi.

Bildirinin devamında şu ifadelere yer verildi:

(ABD’nin GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararı) Müttefiklik ruhuna aykırı olan bu karardan geri dönülmesi çağrısında bulunulmuştur. Yunanistan’ın beyhude çabalarına karşı milletimizin menfaatlerinin muhafazası için her türlü meşru yöntem ve aracı kullanmaktan imtina etmeyeceğimiz vurgulandı.

“TÜM ÜLKELER KKTC’NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMAYA DAVET EDİLMİŞTİR”
Kıbrıs Türklerinin haklarının savunulması faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanarak, tüm ülkeler KKTC’nin bağımsızlığını tanımaya davet edilmiştir.

“TÜRKİYE SAVAŞIN SONLANDIRILMASI İÇİN GAYRETİNİ SÜRDÜRECEKTİR”
Ukrayna’daki savaşın sonlandırılmasına matuf adımların gecikmeksizin atılması gerektiği, Türkiye’nin barışın sağlanması için gayretini sürdüreceği ifade edilmiştir.

 

Tele 1

Günün Diğer Haberleri