GÜMÜŞHANE / GÜNDOĞUMU Gümüşhane uzun süreden beri üç temel konu başlığında kalkınmanın, ilerlemenin ve ekonomisini daha da güçlendirmenin yollarını arıyor.
*
Başta tarım olan şehir gerçeğinin yanı sıra hayvancılığı bütünleştirmek isteyen Gümüşhane, turizmi de mevcut imkânlarıyla elinde tutuyor.
*
Köse, Kelkit, Şiran üçgeninde verimli topraklara sahip Gümüşhane’nin konuya haiz görülen belli başlı ataklarının ardından meseleye kuvvetlice yaklaştığı görülürken, bölgenin üssü olan hayvancılık potansiyeli de ciddi yatırım aracı olarak görünüyor..
*
Nitekim Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Servet Daltaban’ın bu konuya dönük açıklamaları şehrin yapabilecekleriyle örtüşürken üçüncü önemli etmen turizm konusu da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bugünde tartışılan önemli gelir kaynaklarından bir tanesidir.
*
Öncellikle şehir kültürü geçmişi ve uygarlık tarihi ile örtüşen Süleymaniye’ye gerek yaz gerek kış mevsimine dönük yapılan yatırımlar da Gümüşhane’nin bu konuyu ne derece önemsediğinin işareti olarak görülüyor.
*
Tüm bu ifade edilen konu başlıklarının ardından Gümüşhane acaba alternatif olarak sağlık turizmini ve jeotermal potansiyelini hayata geçirebilir mi?
*
Yetkililerden edinilen bilgiye göre ilerleyen dönemlerde bu potansiyelin günyüzüne çıkarılması adına neler yapılabilinir, öğrenmeye çalıştık.
*
Yetkililerin ifadesi ise şu şekilde:
‘Geçmiş dönemlerde bu başlık masaya yatırılır gibi oldu. Yani Gümüşhane’de böylesine bir potansiyel mevcut mu? Bir dönem tartışıldı. Jeotermal sözcüğünün içeriği olarak var olan bölge Şiran, Kelkit, Köse hatta Kürtün ilçelerinin ismi geçti? Araştırılsın gibi fikirler ortaya atıldı. Bir tv programcısının Şiran ilçesi Aksaray Köyünde jeotermal yatağına dönük bazı haberleri de gündeme getirdiğini biliyoruz. Hepsinden öte bu vadinin detaylı bir şekilde taranması gerekir. En başında çok profesyonel anlamda tetkik gereklidir. Bu potansiyelin varlığı ortaya çıktıktan elbette gerekli altyapıda bu potansiyele uygun olarak inşaa edilebilir ancak ifade ettiğimiz gibi öncelikle böylesine bir varlığa sahip miyiz, değil miyiz kuvvetli bir araştırmanın yapılması gerekir. Geçmişte sadece söylemde kalmış aslında ortaya çıkarıldığında bu sektörle ciddi gelir elde eden şehirlerle baş edebilecek Gümüşhane’nin yeniden bu meseleyi ele almasında fayda var gibi görünüyor, akabinde oluşturulacak sağlık turizminin özellikle uzun yıllardır gurbette kalmış Gümüşhanelinin ya da bu bölgeyi tercih edecek vatandaşlar adına tercih noktasında ciddi bir alternatif oluşturacağı da dikkatlerden kaçmamalıdır’
Cihangir Bostancı’dan Çağrı: Tersun Dağı Tüneli Unutulmasın
16:11 - Yerel