Şehir Hastaneleri hakkında bitmek tükenmek bilmeyen iddialar

Arşiv Haberler - 03-02-2020 00:00

Genel Sağlık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız

Genel Sağlık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, yapılan araştırma da, ‘Sağlık çalışanlarının yüzde 79.5’i şehir hastanelerinde çalışmak istemiyor’ iddiasında bulundu

 

YAPILAN TÜM UYARILARA KULAK TIKAYAN SİYASİ İKTİDAR, İNSAN SAĞLIĞINI POLİTİKAYA ALET ETMEMELİDİR
İnşaatı bile tamamlanmadan hasta kabulü yapmaya başlayan ve bugün resmi açılışı yapılan Bilkent Şehir Hastanesi için endişelerini dile getiren Genel Başkan Bacaksız, ‘Bilkent Şehir Hastanesinin siyasi iktidar tarafından seçim öncesi siyasi kaygılarla, apar topar hizmete açılması kabul edilebilir bir durum değildir. Ameliyat hizmetlerinden, laboratuvar hizmetlerine hayati öneme sahip olan sistemlerin tamamlanmadan açılması insan sağlığı için tehdit oluşturmaktadır.  Yapılan tüm uyarılara kulak tıkayan siyasi iktidar, insan sağlığını politikaya alet etmemelidir’. Dedi.

 

BİLKENT ŞEHİR HASTANESİ, HALK SAĞLIĞINI TEHDİT ETMEKTEDİR
Bacaksız, konuya ilişkin açıklamasında, ‘Avrupa’nın en büyük, dünyanın üçüncü büyük hastanesi olacak diye övünülen, niteliği değil sürekli niceliği öne çıkarılan Bilkent Şehir Hastanesi, halk sağlığını tehdit etmektedir. Gelişmiş ülkelerde bu kadar büyük hastane yapılmamasının nedeni paralarının olmaması değil, böylesine büyük sağlık komplekslerinin sağlık hizmeti sunmak için akla ve bilimselliğe uygun olmamasından kaynaklanmaktadır’. Dedi.

 

 

Genel Başkan Bacaksız’ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Genel Sağlık - İş tarafından yaptırılan kamuoyu araştırması, sağlık çalışanlarının şehir hastanelerinde çalışmak istemediğini ortaya koymaktadır. 
Genel Sağlık - İş tarafından 542 sağlık ve sosyal hizmet çalışanın katılımı ile yaptırılan araştırma sonuçları, sağlık çalışanları bakımından şehir hastanelere yönelik algının son derece olumsuz olduğunu ortaya koymaktadır. Bu bağlamda katılımcıların yüzde 65.3’ü şehir hastanelerinin sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmayacağı düşüncesindedir. Buna karşılık şehir hastanelerinin sağlık hizmetlerinde çalışanların iş yükünü artıracağını öngörenlerin oranı ise yüzde 67.7’dir. Bunun yanında emekçilerin yüzde 55.5’i şehir hastanelerinde çalışmanın özlük haklarında kayıplara neden olacağı düşüncesindedir. Son olarak katılımcıların yüzde 79.5’i ise şehir hastanelerinde çalışmayı istememektedir. 

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ ŞEHİR HASTANELERİNE DAİR ALGILARI
Sağlık sisteminin piyasalaştırılması, çalışanlar için daha fazla iş yükü, hastalar için ise sağlık hakkının gaspı anlamına gelmektedir. Sağlıkta yıkımı beraberinde getirecek kamu-özel ortaklığı şehir hastanelerine ve sağlıkta piyasalaşmaya son verilmelidir. Atatürk’ün başlattığı ulusal, kamucu, halkçı ve emekçiden yana sağlık politikaları uygulanmalıdır’.

Günün Diğer Haberleri