Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Şehitlerimiz İçin Her bir Fidan, Geleceğimiz için Bir Nefes” projesi kapsamında fidan dikim etkinliği, Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi yerleşkesinde gerçekleştirildi.
İlde ikamet eden şehit ailelerinin de katılımıyla düzenlenen etkinlik, duygusal anlara sahne oldu. Programda şehitler anılarak, onların aziz hatırasına fidanlar toprakla buluşturuldu.
Etkinliğe Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burak Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutan Vekili Üsteğmen Gökhan Arslan, POMEM Müdürü İsmail Akıntürk, Maçka Kaymakamı Şahin Demir, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, İl Müftüsü İsmail Çiçek, emniyet mensupları, Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Yetkililer, şehitlerin hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.