Sözleri Büyük Tepki Toplamıştı

Siyaset - 31-10-2022 00:00

AK Parti Grupbaşkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta düzenlenen 8. Kitap Fuarı’nda Cumhuriyet rejimine dönük sarf ettiği sözler tüm kesimlerden olduğu gibi partisinden de tepki almıştı.
Kulislere Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kızdıran açıklama olarak yansıyan yorumların ardından Mahir Ünal beklenen adımı atarak istifa etti.
Ünal istifasına ilişkin olarak twitter’dan yaptığı açıklama da; 
‘’Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.’’ dedi.


MAHİR ÜNAL NE DEMİŞTİ?
‘’Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir"

 

Günün Diğer Haberleri