Gümüşhane’nin yetiştirdiği büyük İslam alimlerinden Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri, vefatının 132. yıl dönümünde İstanbul’da GÜYAD tarafından anılıyor.
Gümüşhane İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (GÜYAD) tarafından düzenlenecek 20. anma programı, 29 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’de GÜYAD merkezinde gerçekleştirilecek.
Programın moderatörlüğünü Hüseyin Hatipoğlu üstlenirken, araştırmacı yazar Necmi Sarıyer de konuk olarak katılacak.
GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt, anma etkinliğine dair Gündoğumu Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Gümüşhanevi Hazretlerinin şehir inanç ve kültür hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Merhum üyemiz Birol Hayal’in önerisiyle başlatılan bu geleneği 20 yıldır sürdürmenin huzurunu yaşıyoruz. Gümüşhane’mizin yetiştirdiği bu mümtaz şahsiyeti bir kez daha rahmetle anmak, anlamaya çalışmak için tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz” dedi.
Gündoğumu Gazetesi
www.gundogumu.com