Ankara’da daha önce ele alınan projede Gümüşhane kanadının sessiz kaldığına dönük kimi eleştirilerin yapıldığı Çakırgöl Kış Turizm Bölgesi projesi adına yine Başkent Ankara’da önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun başkanlık ettiği toplantı da Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki’de yer aldı.
Toplantıya ilişkin olarak kişisel gözlemlerini ifade eden GTSO Başkanı İsmail Akçay, ‘’projenin bir ayağında Gümüşhane, masanın bir kenarında Gümüşhane gerçeği var’’ dedi.
Akçay, her il adına son derece önemli, gelir seviyesi yüksek bir projeden söz edilebileceğini ifade ederken Gümüşhane’nin bu konudaki kararlılığından söz etti.
Şehir adına bir başka önem arz eden Süleymaniye Bölgesi adına Çakırgöl’ün bir engel teşkil etmeyeceğin de belirten Akçay, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımıza Katar şeyhinin bu bölge üzerinde anlatmış olduğu gözlem üzerine diyebileceğimiz odur ki bizim burada yerel özkaynaklar ile projeyi hayata geçirmemiz mümkün değil bir yabancı şirket oluşumu veyahut girişimi ile Çakırgöl Kış turizm merkezinin yaşama geçirilebileceği anlaşılmaktadır’’ diye konuştu.
GTSO Başkanı Akçay, Gümüşhane kanadı olarak toplantıdan olumlu gözlemlerle ayrıldıklarını ifade ederken, kısa süre içerisinde yaşama geçirilmesini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

reklam