Gümüşhane Şiran Çakırkaya Köyü sakinlerinden Taştan Hafo, köyün misafirhane sorununun çözümlenmesini beklediklerini söyledi.
Şiran Dernekler Federasyonu’nun geleneksel iftar yemeğinde bu istediğini dile getiren Hafo, yetkililerden ilgi ve destek beklediklerini söyledi. Taştan Hafo, şöyle konuştu:
‘Köyümüzde şu an sadece misafirhane sorunu var. Bireysel anlamda yapmak şansımız yok buradan bir destek çağrısında bulunuyoruz. Bir de bizim Çakırkaya Köyü kilisesi var onunla alakalı valilik çalışma yapacaktı turistik alanla alakalı ancak yapılmadı. Valiliğimizin bu konuyla da ilgilenmesini istiyoruz. İfade ettiğimiz gibi başa dönersek misafirhane konusunda yaklaşık 15-20 yıllık bir isteğimiz var henüz bir cevap yok. Bizim köyün özelliği Şiran bazında yaz kış en fazla kalabalık olan köy olmasıdır şu ana kadar bu konuya kimse el atmadı o noktada da misafirhane için el atılmasını istiyoruz’’.

 

Advert