Karadeniz Ereğli’de yaşayan Gümüşhaneliler, ekonomik zorlukların etkisiyle dernek faaliyetlerine katılımda azalma yaşıyor. Karadeniz Ereğli Gümüşhaneliler Derneği eski başkanı Hüseyin Koç, üye sayısındaki düşüşe dikkat çekerek ekonomik sıkıntıların dernekçiliği de olumsuz etkilediğini belirtti.

“Bizim Dönemimizde Üye Sayısı 232’ydi”

Hüseyin Koç, kendi döneminde üye sayısının 232 olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Bugün dernek yönetiminde değiliz, güncel rakamı bilmiyorum. Ancak aidat 100 TL olmasına rağmen, üye sayısı 150’de kalmışsa bu iyi bir tablo sayılır. Ekonomik zorluklar sadece bireyleri değil, dernekçiliği de ciddi şekilde etkiliyor.”

“Demir Çelik Çalışanları Bile Zorlanıyor”

Koç, ilçede iyi durumda bulunan demir çelik sektöründe çalışanların dahi ekonomik anlamda zorlandığını vurgulayarak, genel ekonomik tabloyu şu şekilde değerlendirdi:
“Ekonomik göstergeler her kesimi etkiliyor. Eskiden güçlü bir yapıya sahip olan dernekler, artık aidat toplamakta dahi zorluk çekiyor. Bu durum, Gümüşhaneliler Derneği’ne de yansıdı.”

Gündoğumu 
www.gundogumu.com