8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, kadınların toplumda eşit haklara sahip olmasını savundu. Cumhuriyet Kadını olarak toplumda yer edinmiş olmaktan duyduğu gururu dile getiren Kars, Gümüşhaneli hemşehrilerimizle birlikte olmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti.
Kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çeken Kars, özellikle kadınların eşitlik ve adalet içinde, haklarını elde edebileceği bir toplumda var olmalarını savundu. Kadınların her alanda eşit haklar ve fırsatlar elde etmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Kars, 8 Mart’ı bu düşüncelerle kutladığını ifade etti.
Sözlerinin sonunda, Belgrad Ormanlarında kaybolan ve 72 saat sonra hayatını kaybeden Mimar Ece Gürel’e de değinen Dr. Kars, ‘’Kadınlar bu tür olaylarla karşı karşıya kalmamalıdır’’ diyerek şiddetsiz bir dünya temennisinde bulundu.
Gündoğumu
www.gundogumu.com