Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı ağır ekonomik koşullar, vatandaşların temel gıdaya erişimini her geçen gün daha da zorlaştırırken, ortaya atılan iddialar kamuoyunda ciddi endişelere yol açıyor. Son günlerde ulusal basına yansıyan, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin etiketlerinin değiştirilerek yeniden raflara konulduğu yönündeki haberler, “bu kadar da olmaz” dedirtti.
Yaşanan gelişmelerin ardından Gündoğumu Gazetesi, halkın doğru haber alma hakkı çerçevesinde konuyu Gümüşhaneli marketçilere sordu. İddialara ilişkin görüşlerini paylaşan market çalışanı Kayhan Yılmaz, bu tür uygulamaların Gümüşhane’de kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Yılmaz, “Bu tür haberleri biz de duyuyoruz ve gerçekten çok üzücü. Ancak bizim marketlerimizde böyle bir durumun olması mümkün değil. Bu, kazanç ahlakına tamamen aykırı bir davranıştır. İnanıyorum ki Gümüşhaneli hiçbir market sahibi bunu yapmaz. Böyle yapan varsa da zaten bizden değildir. Bizler, vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşması için sorumluluğumuzun bilinciyle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan ve bir gurbetçi ailenin gıda zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği olay, ülke genelinde gıda güvenliği ve denetim tartışmalarını yeniden gündeme taşımıştı. Yaşanan bu acı olay, ekonomik sıkıntıların insan sağlığı üzerindeki dolaylı etkilerini de bir kez daha gözler önüne serdi.



