Elden Kira Alan Ev Sahiplerine Büyük Ceza!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerini kayıt altına almak için denetimleri artırdı

Ekonomi 10.03.2025 10:25:55 0
Elden Kira Alan Ev Sahiplerine Büyük Ceza!
  • A
  • A
  • A

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerini kayıt altına almak için denetimleri artırdı. Vergiden kaçmak için kirayı elden alan ev sahiplerine 20 milyon liraya kadar ceza kesilebilecek.

Denetimler Sıkılaşıyor

Kira artış sınırının kaldırılmasının ardından bazı ev sahiplerinin usulsüzlük yaptığı yönündeki şikayetler arttı. CİMER ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) gelen ihbarlarla harekete geçen Maliye, kontrat yapmayan, evini boş gösteren veya kira bedelini eksik beyan eden ev sahiplerini incelemeye aldı.

Kiracılar da Cezalandırılacak

Ekim 2024 itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, konut ve iş yeri kiralarında banka veya PTT üzerinden ödeme zorunluluğu bulunuyor. Konut kiralarında 500 lira ve üzerindeki ödemeler banka yoluyla yapılmazsa hem ev sahibi hem de kiracı ceza alacak.

20 Milyon Liraya Kadar Ceza

Elden kira alanlara, tespit edilen her usulsüz işlem için kira bedelinin %10’u kadar ceza kesilecek.

Bu ceza en az 5 bin lira olacak.

Bir takvim yılı içinde en fazla 20 milyon liraya kadar ceza uygulanabilecek.


GÜNDOĞUMU
www.gundogumu.com

Yorum

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
Ekonomi

Vallahi Patlıcan! Tezgahlarda Fiyat Şoku: 300 TL

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz