Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 3 Haziran’da sabah saatlerinde evinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hüseyin Aydın’ı arama çalışmaları Kurban Bayramı’nın ilk günü de devam ederken, Gümüşhane AFAD ekipleri bölgeye destek sağladı.
Yaşanan sel felaketinin ardından kaybolan 72 yaşındaki Hüseyin Aydın’ı bulmak için Trabzon AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara Gümüşhane AFAD ekipleri ile Destek AFAD Gönüllüleri de katıldı.
Çalışmalar, Sera Gölü çevresi başta olmak üzere 11 kilometrelik alanda sürdürülüyor. Ekipler termal dron desteğiyle derede demir çubuklar yardımıyla tarama yaparken, zorlu arazi koşulları ve balçıkla kaplanan dere yatağı çalışmaları güçleştiriyor.
Gümüşhane’nin yanı sıra çevre illerden gelen ekiplerle birlikte toplam 213 personelin görev aldığı arama çalışmalarında 67 araç, 15 dron ve 10 bot kullanılıyor. Kaybolan Hüseyin Aydın’a ait eşofmanlar Çarşamba günü, dere yatağına 400 metre mesafede bulundu.
Gündogumu.com
www.gundogumu.com