Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu’nun (ŞİDEF) 3. Olağan Genel Kurulu Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İki dönem başkanlık yapan Serkan Kaya, yerini Yaser Sarı’ya bırakarak görevini devretti.

Serkan Kaya, genel kurulda yaptığı duygusal konuşmada altı yıllık başkanlık sürecini değerlendirdi ve ŞİDEF’in başarısına vurgu yaptı. Kaya, “Koltuk sevdalısı olmadım, iki dönem kuralını bizzat önerdim. Biz gönül köprülerini inşa ettik, farklılıklarımızı zenginlik olarak gördük ve topluma dokunmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Kaya, ŞİDEF’in şeffaf yapısıyla fark yarattığını, Türkiye genelinde ve Avrupa’da temsilcilikler açarak büyük bir aile olduklarını belirtti. “Bugün Denizli’den, İzmir’den, Erzincan’dan, Kocaeli’nden gelen hemşehrilerimiz bile yaptığımız işin doğruluğunu gösteriyor” diyen Kaya, STK’ların hizmet makamı olması gerektiğine dikkat çekti.

Cumhuriyetin 101. yıl dönümüne vurgu yapan Kaya, “Ahlaklı insan ve ahlaksız insan vardır; biz her zaman ahlaklının yanında olacağız” diyerek toplumsal birliktelik mesajı verdi.

Konuşmasının sonunda eşi ve kardeşi Necati Kaya’ya teşekkür eden Serkan Kaya, alkışlarla kürsüden indi. Görev süresi boyunca ŞİDEF’in çalışmalarına verdiği katkılarla hatırlanacağını belirten Kaya, “Biz olduğumuz için başaramayacağımız iş yok” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak 
Gündoğumu 
www.gundogumu.com