İzmir Gümüşhaneliler Derneği’nde üç dönemdir yöneticilik yapan Halit Aktaş, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birinde Gümüşhane ismini yaşatmak için çalıştıklarını söyledi.

Gümüşhane’nin tanıtımı, kültürü ve tarihi mekânlarına yönelik projeler hazırladıklarını belirten Aktaş, bu çalışmalara yeterince destek alamamaktan yakındı. “Gümüşhane’yi görmeyenler, ismini duymayanlar için özel içerikler ürettik, tanıtım projeleri oluşturduk ama maalesef sahipsizlikle karşılaştık” diyen Aktaş, söz konusu çabaların şehir adına sahiplenilmediğini ifade etti.

“Her şey Gümüşhane için” diyerek yürüttükleri dernek faaliyetlerinin kamuoyunda daha fazla destek bulması gerektiğini belirten Aktaş, “Söz söylemek kolay ama sıra icraata gelince kimse yok” diye konuştu.

 

Advert