Otizmli bireylere daha nitelikli hizmet sunmak ve kurumsal koordinasyonu güçlendirmek amacıyla düzenlenen istişare toplantısı, Gümüşhane Belediyesi Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz’ın makamında gerçekleştirildi.

Toplantıya; Gümüşhane Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Dr. Cengiz Maden, İl Müdür Yardımcısı Gözde Altun Usta, Sosyal Çalışmacı Abdülbaki Millet, Gümüşhane Belediyesi Aile Yaşam Birimi Şefi Deniz Sağır ve Gelişimsel Destek ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nden Psikolog Çağda Yavuz katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz, otizmli bireylere yönelik hizmetlerde yerel yönetimlerin öncü bir rol üstleneceğini belirterek, “Otizmli bireylerimizin ihtiyaçlarına duyarlı projeler üretmeye ve kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Müdürü Dr. Cengiz Maden ise otizmli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için kurumlar arası koordinasyonun kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Toplantıda, ailelere yönelik destek mekanizmalarının güçlendirilmesi, farkındalık çalışmalarının artırılması ve hizmetlerin bütüncül bir yaklaşımla planlanması konusunda mutabakat sağlandı.

 

Advert