Hazine ve Maliye Bakanlığının tasarruf tedbirleri kapsamında kapatılmasına karar verilen 114 ilçe Mal Müdürlüğü arasında Şiran Mal Müdürlüğü de yer aldı. Bu karar, Şiran’da büyük tepkiyle karşılandı.
Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, yaptığı yazılı açıklamada kararın kabul edilemez olduğunu belirtti. Kara, ilçedeki mükelleflerin hizmet almak için başka bir ilçeye gitmek zorunda kalacaklarını ve bunun büyük mağduriyetler yaratacağını vurguladı. Kara, “Bizler, ilçemizde kurulacak Organize Sanayi Bölgesi için mücadele ederken bu kararın art niyetli olduğunu düşünüyoruz ve sonuna kadar karşı çıkıyoruz” dedi.
Başkan Kara, Şiran kamuoyunu, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve vatandaşları birlik olmaya çağırırken yetkililere de bu yanlıştan dönmeleri için çağrıda bulundu.
Gündoğumu
www.gundogumu.com