Gümüşhane – Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane'de de yükselen kırmızı et, meyve ve sebze fiyatları, vatandaşın alım gücünü zorlarken, yerel esnaf bu vahim tablo karşısında tek çarenin yerli ve milli üretime geçmek olduğu görüşünde birleşiyor.
Kırmızı Et Fiyatları Ramazan Öncesi Bin TL'ye Yaklaşabilir
Özellikle kırmızı et sektöründeki hızlı yükseliş, esnafı ve tüketiciyi derinden kaygılandırıyor. Mevcut artış trendi devam ederse, kırmızı et fiyatlarının Ramazan Ayı’na doğru 1000 TL’ye yaklaşacağı öngörülüyor. Sektör temsilcileri, ithalata dönük canlı hayvan alımının yerli üreticinin desteklenmesinin önüne geçtiğini ve bunun sektörü olumsuz etkilediğini şiddetle ifade ediyor.
Ucuz ete ulaşımın en temel yolunun yerli üretimi artırmaktan geçtiğine dikkat çeken Gümüşhaneli esnaf, bu konuda devlet desteklerinin yerel üreticiye daha etkin ulaştırılmasını talep ediyor.
Kelkit Tarım Üssü Potansiyeli Göz Ardı Ediliyor
Haberin detaylarında, Gümüşhane'nin tarımsal potansiyeline rağmen pahalı meyve ve sebze tüketimi yapılıyor olması bir tezat olarak öne çıkıyor.
Esnaf, Kelkit gibi bereketli topraklara sahip bir bölgenin adeta bir tarım üssü olabilecekken yeterli ilgiyi görmediğini dile getiriyor.
Gümüşhaneli vatandaşlar, masrafları azaltmak amacıyla aile yetiştiriciliğini bir ilke edinmiş durumda. Organik beslenmeye ve sağlıklı gıda tüketimine büyük önem veren Gümüşhaneliler, mevcut kaynakların artırılması ve desteklenmesiyle hem kendi ihtiyaçlarını karşılamayı hem de bölgesel ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.
Gümüşhane esnafının bu çağrısı, tarım ve hayvancılık politikalarının yerli üretimi teşvik etme yönünde yeniden düzenlenmesi gerektiğini güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.



