Trabzon PTT Bölge Müdürlüğü Oldu, Gümüşhane Trabzon’a Bağlandı

PTT Genel Müdürlüğü tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde önemli bir idari değişikliğe gidildi

Yerel 3.01.2026 15:55:30 0
Trabzon PTT Bölge Müdürlüğü Oldu, Gümüşhane Trabzon’a Bağlandı
  • A
  • A
  • A

PTT Genel Müdürlüğü tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde önemli bir idari değişikliğe gidildi. Alınan karar doğrultusunda 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla 81 ilde faaliyet gösteren PTT Başmüdürlükleri kapatılarak, yerlerine 18 ilde Bölge Müdürlükleri oluşturuldu.

Bu kapsamda Karadeniz Bölgesi’nde yeni yapılanma çerçevesinde Trabzon, PTT Bölge Müdürlüğü olarak belirlendi. Daha önce başmüdürlük statüsünde hizmet veren Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane ve Giresun PTT Başmüdürlükleri kapatılarak Trabzon PTT Bölge Müdürlüğü’ne bağlandı.

Hizmetler Bölge Müdürlüğü Üzerinden Yürütülecek

Yapılan düzenlemeyle birlikte söz konusu illerdeki PTT hizmetleri, idari ve operasyonel olarak Trabzon merkezli Bölge Müdürlüğü tarafından koordine edilecek. PTT Genel Müdürlüğü’nün bu adımıyla idari yapının sadeleştirilmesi, kaynakların daha etkin kullanılması ve hizmet süreçlerinde tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Gümüşhane’de ise PTT hizmetlerinin devam edeceği, ancak idari yapılanmanın Trabzon üzerinden yürütüleceği öğrenildi. Yeni sistemin, hizmet sunumunda herhangi bir aksaklığa yol açmaması için geçiş sürecinin kademeli olarak uygulanacağı ifade edildi.

 

Yorum

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yerel

Gümüşhane'ye 29 Kilometre Uzaklıktaki Köyün İsyanı: Başka Şehre İlhak Olmayı Reddettik, Yolumuzu İstiyoruz

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz