Türk Kadınlar Birliği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir basın açıklaması yayımlayarak, kadına yönelik şiddete karşı kararlı duruşunu yineledi.
Türk Kadınlar Birliği Başkanı Nermin Dabağ tarafından yapılan açıklamada, kadına yönelik şiddetin yalnızca bireysel bir mesele değil, toplumun tüm kesimlerini etkileyen ciddi bir insan hakkı ihlali olduğu vurgulandı. Dabağ, Türkiye’de ve dünyada binlerce kadının fiziksel, psikolojik, ekonomik ve sosyal şiddetin çeşitli türleriyle karşı karşıya kaldığını belirtti.
“Hiçbir kadın şiddeti kader olarak kabullenmek zorunda değildir” diyen Dabağ, şiddetin önlenebilir bir toplumsal sorun olduğunun altını çizerek devlet kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar herkese önemli görevler düştüğünü ifade etti.
Ailelerin rolüne özellikle dikkat çeken Dabağ, çocukların sevgiyle büyütülmesi, kendilerini güvende hissetmeleri ve şiddetten korunma yöntemlerini öğrenmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Açıklamada Türk Kadınlar Birliği olarak şu talepler sıralandı:
* Şiddetin her türüne karşı sıfır tolerans ilkesi
* Koruma mekanizmalarının etkin uygulanması
* Faillerin cezasız kalmaması
* Toplumsal farkındalığın ve eğitimin artırılması
Dabağ, “Şiddete karşı susmayacağız. Dayanışmamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.” diyerek mesajını tamamladı. Ayrıca Tema Vakfı, Yeşilay ve Kızılay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.



