Gümüşhane Üniversitesi, akademik bilgi ve uygulama altyapısını bölgedeki kamu kurumlarının hizmetine sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı tarafından Kelkit İtfaiye Müdürlüğü personeline yönelik kapsamlı bir yangın ve kurtarma eğitimi düzenlendi.

Toplam üç gün süren eğitimde, itfaiye personeline teorik ve pratik olarak mesleki becerilerini geliştirecek konular aktarıldı. Kapalı alan yangınlarına müdahale, kurtarma teknikleri, yüksekte çalışma, trafik kazalarına müdahale, LPG/doğalgaz yangınları ve yangın bilgisi gibi kritik başlıklar işlendi.

Eğitim, Öğr. Gör. Erdem Soylu tarafından verilirken saha uygulamaları Üniversitenin modern İtfaiye Eğitim Uygulama Alanı’nda gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız, eğitim hakkında yaptığı açıklamada “Üniversitemiz, sahip olduğu bilgi ve altyapıyı kamu kurumlarımızın hizmetine sunarak topluma katkı sağlamaya devam edecektir” dedi.

Advert