GÜNDOĞUMUHABER - Şiran ilçesinin tanınmış isimlerinden Abdülbaki Yeniçeri, kötü ekonominin herkesin yaşamına etki ettiğini söyledi.
İlçe de uzun yıllardan beri esnaflık yaptığını söyleyen Abdülbaki Yeniçeri, destek almadıklarından yakınırken, yaşadıkları sorunlara çözüm beklediklerini dile getirdi.
Her yurttaş gibi ülkede olup bitenleri anlamaya çalıştıklarını ifade eden Yeniçeri, ‘’Herkes gibi bizlerde bir çıkış yolu arıyoruz, o yolun hepimizi aydınlığa çıkarmasını istiyoruz’ dedi.
Yeniçeri, yaşadıkları zorlukları şu şekilde anlattı:
‘’Geçen sene hasat edilen fasulye de kaldı, pancarda da istenilen verim yok. Tarım adına çiftçinin girdi fiyatlarından artan maliyet karşısında eli kolu bağlı, esnafı söylesek zaten iş yapamıyor ben yıllardır Şiran’da esnaflık yapıyorum ama şu ana kadar destek alamadım, başvurdum bize olmadığını öğrenince şaşırdım, öte yandan sulama konusunda da bugüne kadar yaptığımız başvurulardan bir yanıt gelmedi. Kısacası elimiz kolumuz bağlı bir şekilde gelişmeleri izliyoruz, yarın ne olacak doğrusu bir bilgiye sahip değiliz çünkü kimse yarın ne olacağını bilmiyor’’ dedi.
Fatih Balta: “GÜDEF’in Yeni Yuvası Tüm Gümüşhanelilere Açık Olacak”
10:43 - Yaşam