Avrupa Uluslar Ligindeki A Milli Takımın Yeri C klasmanı Değildir

Arşiv Haberler - 08-06-2022 00:00

A Milli Takımımızın kadrosuna baktığımızda üst düzey oyunculardan oluştuğu ve Avrupa’nın çoğu kulüplerinde forma giydiğini düşünürsek Faroe Adaları ve Litvanya karşısında kaydedilen 10 gol hepimizi sevinçten havalara uçurmalı mıdır? Bu soruda ayrıca tartışma konusudur.
Kuşkusuz A Milli Takımın başarı çıtasını yükseltmesi hepimizin ortak dileğidir hele Ayyıldız formanın bu uğurda sırılsıklam olana kadar sahada ter dökülmesi her zaman takdir görecektir.
Burada üzerinde durulması gereken esas mesele A Milli Futbol Takımımızın neden Avrupa Uluslar Ligi C grubunda mücadele ettiğidir;
A Milli Takım neden buralara kadar gelmiştir!
Ülkeler her alanda olduğu gibi sportif mücadelelerde geriye düşebilirler ancak bu düşüş A Milli Takımın halen mücadele ettiği C klasmanı kadar görülmemektedir, bu ölçüt tartışmaya kapalıdır.
Gelelim Faroe Adaları ve Litvanya karşılaşmalarına. İki karşılaşmada kaydedilen 10 gol prestij adına kayıtlara geçmiştir ancak A Milli Takımın başarı çıtası için asla gösterge olmamalıdır.
Bir türlü diş geçiremediğimiz İngiltere, İtalya ve daha üst düzey takımların kaldı ki İspanyada başattır milli takımımızın bu ekiplerle ya da bu ayardaki ulusların milli takımlarıyla vereceği mücadele bize 2024 ve ilerisi için sinyal verecektir.
Kuntz ile başlayan yeni jenerasyonun çok fazla abartıya kaçmadan desteklenmesi, eleştiri anlamında da fayda ağlayacak şekilde ifade edilmesi yararlı olacaktır.
Faroe Adaları ve Litvanya karşısındaki Milli Takım kaç bini memnun etmiştir bilinmez ancak bu klasmanın çok çok üzerinde futbolcu kalitesine ve anlayışına sahip olduğumuz ortadadır.


YERİMİZ ASLA VE ASLA BU KLASMAN DEĞİLDİR.
Yapacağımız tek şey her zaman olduğu gibi geçmişte başarılara ya da başarısızlıklara çok takılmadan bu jenerasyonu ileriye taşımaktır.
A Milli Takım B klasmanına yükseldiğinde ki tartışmasız favoridir, ne demek istediğimiz ya da hedef noktasındaki arzumuz çok daha fazla kendisini belli edecektir.
Kutluyoruz…

 

Günün Diğer Haberleri