Bayburt Üniversitesi’nin geleneksel hale getirdiği Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri, bu yıl 8. kez düzenleniyor. 17-27 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan ve 10 gün boyunca üniversiteyi şenlik havasına büründürecek etkinlikler, bugün yapılan ön lisans mezuniyet töreniyle başladı.
Bu yıl toplam 34 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan şenliklerde bilimsel toplantılardan kültürel sergilere, konserlerden spor turnuvalarına, çocuk ve sağlık şenliklerinden yemek yarışmalarına kadar geniş yelpazede içerikler yer alacak.
Etkinliklerle ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, şenliklerin yalnızca bir eğlence programı olmadığını, bilim, kültür ve sanat yoluyla üniversitenin toplumsal misyonuna katkı sunduğunu ifade etti. Prof. Türkmen, sponsorluk ve destek sunan kurumlara da teşekkürlerini iletti.
Gündoğumu Gazetesi
www.gundogumu.com