Gümüşhane’de Öğrencilere Jandarmadan Trafik Güvenliği Eğitimi

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ile Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Trafik Güvenliği Kısım Amirliği personeli tarafından yürütülen trafik güvenliği eğitim faaliyetleri, Torul ilçesindeki Altınpınar İlk ve Ortaokulu'nda öğrencilerle buluştu

Eğitim - 30-04-2025 19:15

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ile Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Trafik Güvenliği Kısım Amirliği personeli tarafından yürütülen trafik güvenliği eğitim faaliyetleri, Torul ilçesindeki Altınpınar İlk ve Ortaokulu'nda öğrencilerle buluştu.

Jandarma mobil trafik eğitim aracıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğretmenlerin de katkısıyla öğrencilere:

Yaya ve yolcu olarak uymaları gereken kurallar,

Emniyet kemeri kullanımı,

Karşıdan karşıya geçme,

Servise binme ve inme kuralları,

Genel trafik kuralları


gibi hayati bilgiler aktarıldı. Eğitimlerde akülü araçlar ve eğitim brandaları kullanılarak uygulamalı anlatım yapılması, öğrencilerin ilgisini artırdı.

Programa Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan da katılarak destek verdi. Etkinlik, çocuklara erken yaşta trafik bilinci kazandırma adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Gündoğumu Gazetesi
www.gundogumu.com
 

Günün Diğer Haberleri