Prof. Dr. Vecet Öz, mesajında şunları kaydetti:
Aziz Vatandaşlarım,
Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Orta Asya'da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Kurtuluş Savaşı yıllarında, erkeği cepheye giden Türk Kadını, çocuğunu yetiştirmiş ve evinin geçimini sağlamıştır. Hatta silâh ve cephane taşıyarak savaşa katılmıştır. Bu davranışı ile Türk Kadını, Türk toplumundaki önemli yerini bir defa daha ispat etmiştir.
Cumhuriyet ilan edildikten sonra, Türk ailesinin kuruluşunu yeniden düzenleyen Türk Medenî Kanunu'nun kabul edilmesiyle, toplumsal ve ekonomik hayatta kadın erkek eşitliği sağlanmış oldu. Ancak demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşebilmesi için, kadınlarımıza siyasî hakların da verilmesi gerekiyordu; Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında görevini fazlasıyla yapmış olan Türk kadını, ülke yönetimine de katılmalıydı.
Atatürk'ün talimatıyla Türk kadınına; 1930'da belediye seçimlerine katılma hakkı, 1933'te muhtarlık seçimlerine katılma hakkı, 5 Aralık 1934'de yapılan anayasa değişikliği ile de Avrupa ülkelerinin birçoğundan önce, milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildi. Böylece Türk kadını, modern Türk toplumunda lâyık olduğu yeri almış oldu.
Tüm Kadınlarımızı seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yılında kutluyor; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet, şükran ve rahmetle yad ediyorum.