Müjdat Gezen - Metin Akpınar

Arşiv Haberler - 01-03-2021 00:00

Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılanan Türk Sinemasının ve Tiyatrosunun duayen isimleri Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında beraat etti.
Bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sarf ettikleri sözlere ilişkin her iki isme açılan karar duruşmasında beraat çıktı.
Tutuksuz yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın hakkında Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi bir televizyon kanalındaki sözlerine ilişkin olarak istenen cezaları karara bağlayarak ayrı ayrı beraat verdiı
Tarafların avukatları duruşmada hazır bulunurken sanıklar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar duruşmaya katılmadılar.
Cumhuriyet savcısı, geçen celsede verdiği esas hakkındaki mütalaasını yineleyerek Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın ‘Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret’ suçundan ayrı ayrı 1 yıl 2’şer aydan 4 yıl 8’er aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatı Gökhan Arslanoğlu’da, “Şikâyetimiz devam etmektedir. İddianame kapsamında sanıklar cezalandırılsın” dedi. Sanıkların avukatları ise müvekkillerinin suç işlemediğini, suç unsurlarının oluşmadığını savunarak mahkemeden beraatlarını talep etti.

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın suçlarının maddi unsurlarının gerçeklememesi sebebiyle davaya bakan mahkeme Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçundan iki isme ayrı ayrı olarak beraat etti.

İDDİANAME
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in 21 Aralık 2018 tarihinde bir televizyon kanalında yaptığı konuşmaların medyada yer aldığı yönünde ihbarda bulunulması üzerine soruşturmanın başlatıldığı belirtilmişti.

Konuşmalarda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçunun işlendiği belirtilen iddianamede, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan 1 yıl 2’şer aydan 4 yıl 8’er aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

Günün Diğer Haberleri