Salyazı Yeniden Harekete Geçiyor: “Beldemizi Geri İstiyoruz”

2010 yılında yapılan yerel yönetimler referandumu sonrasında belde statüsünü kaybeden Köse ilçesine bağlı Salyazı, yeniden “belde” olmak için harekete geçti

Yerel - 03-11-2025 13:47

2010 yılında yapılan yerel yönetimler referandumu sonrasında belde statüsünü kaybeden Köse ilçesine bağlı Salyazı, yeniden “belde” olmak için harekete geçti.

Eski belde sakinlerinden Sancak Mutlu, Salyazılıların bu amaç doğrultusunda imza toplama sürecine başladıklarını açıkladı. Mutlu, yıllardır belde statüsünü yeniden kazanmak isteyen halkın bu kez kararlı olduğunu vurguladı.

Mutlu, “Salyazı, yıllarca kendi belediyesiyle hizmet aldı. Beldeyken köye dönüşmemiz halkın iradesiyle örtüşmedi. Şimdi, hukuk mücadelesini kazanan diğer örnekler gibi biz de hakkımızı istiyoruz. Beldemizi geri almak için gereken desteği sonuna kadar vereceğiz,” dedi.

Salyazı halkının girişimi kısa sürede büyük destek görürken, belde statüsünün yeniden kazanılması yönündeki sürecin önümüzdeki haftalarda resmi başvuru aşamasına taşınması bekleniyor.

 

Günün Diğer Haberleri