GÜMÜŞHANE - GÜNDOĞUMU GAZETESİ
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'mız Millet Meclisinde alkışlar arasında 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edildi.
İstiklal Savaşı'nın en zor ve çetin günlerinde Türk Milleti'ne armağan edilen bu büyük marş; inancın, kudretin, bir milletin yok edilemeyeceğinin ve tam bağımsızlığın işareti olarak bugünlere geldi....
Büyük Şair, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek o kötü ve kabus dolu günlerin bu milletçe bir kez daha yaşanmamasını dilemişti.
İstiklal Marşı'nı elbette bir kaç sade sözcükle ifade etmek mümkün değildir. Her bir cümlenin altında yatan gerçeğin tam anlamıyla analiz edildiğinde görüleceği gibi Büyük Türk Milletine asla zincir vurulamayacağının da işaretleri görülmektedir. İstiklal Marşı'mız Millet Meclisi'nde Bolu Milletvekili Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından okunmuş ve alkışlar arasında kabul edilmiştir.
Vatan sevgisi, iman sevgisi, hürriyet ve istiklale olan aşkın dile getirildiği İstiklal Marşı ne mutlu bizlere ki; bugün hep bir ağızdan o günler unutulmadan ve Türk olmanın verdiği gururla hep birlikte söylenmektedir.
Hiç bir ulusun veya milletin milli marşı bizimkisine benzemez. Sadece Türk Milletine ait olan bu marş, büyük bir saygı ve ayağa kalkarak okunur.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayat verdiği cümleler elbette gelecekte de biz Türk Milleti için birer öğüt ve görev olarak ifade edilmiştir.
Mehmet Akif Ersoy'u İstiklal Marşı'mızın Millet Meclisinde kabul edilişinin 101. yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, bu anlamlı günün kutlu olmasını bir kez daha yineliyoruz.