2019 yılının 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirildi

2019 yılının 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Taşbilek, kuruluşlar bazında en fazla yatırım harcaması 774,4 milyon TL ile Karayolları’nın olduğunu belirterek 778,3 milyon TL ulaştırma, 107,9 milyon TL tarım ve 57,7 milyon TL eğitim sektöründe yatırım yapıldığını kaydetti. 2018 yılında kamu kuruluşlarının 4 milyar 561 bin TL proje tutarlı işinin bulunduğu Gümüşhane’de nakdi gerçekleşme oranının yüzde 97, fiziki gerçekleşme oranının yüzde 82 civarında olduğunu söyledi.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri söz alarak sunum eşliğinde Gümüşhane’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Toplantıda konuşan Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, hem ulusal hem de uluslararası bir proje olan, tamamlandığında dünyanın en uzun 2.en uzun çift tüplü tüneli olacak olan 14,5 kilometre uzunluğundaki yeni Zigana tünelinde çalışmaların 24 saat esasına göre devam ettiğini söyledi.

Projede havalandırma için 3 ana şaft, 2 tane de tali şaft olduğunu hatırlatan Selahattin Bayramçavuş, “Projenin Gümüşhane tarafında her iki tüpte 4 kilometre ilerleme sağladık. Gümüşhane tarafındaki tali şaftı açtık. Bunun yüzey kaplamasını yukardan aşağıya indirdik, enjeksiyonlarını yapıyoruz. Diğer ana şaftın delme işlemini de tamamladık. Şaft inşaatlarından dolayı Gümüşhane tarafındaki delme işlemlerine ara verdik. Bitince devam edecek. Trabzon tarafında ise 24 saat esasına göre çalışmalar devam ediyor. O tarafta zemin biraz daha zayıf olduğu için biraz yavaş ilerledik. Trabzon tarafından 3 bin 600 metrede her iki tüpte gidiyoruz. Toplamda 8 kilometreye ulaşmış durumdayız. Yüzde 50’yi geçtik. Çalışmalar 24 saat esasıyla devam ediyor. 2020 sonunda trafiğe açacağız” dedi.

Köstere – Gümüşhane - Gümüşhane Çevreyolu projesinin ise 42 kilometre uzunluğunda olduğunu ve bugüne kadar Kürtün ayrım bölgesindeki kavşak ve tünel inşaatı hariç güzergâhın tamamının bittiğini kaydeden Selahattin Bayramçavuş, Gümüşhane - Kale yolunun Pirahmet kavşağıyla birlikte bu yıl bitirileceğini söyledi. 

Gümüşhane - Bayburt arasında yapılan 5 bin 900 metrelik Vauk tünelinde de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Selahattin Bayramçavuş, “Vauk tünelinde t1 ve t2 tünellerimiz var. İlki bin 600 metre. İlk tünelden sonra 80 metreden sonra 5 bin 900 metrelik ana tünele giriyoruz. Hemen girişteki ilk tüneli kamulaştırma problemlerinden dolayı başlayamadık. 4 tüpte ve Bayburt tarafında 2 tüpte çalışmalarımız devam ediyor. Burada da 24 saat esasına göre çalışıyoruz” diye konuştu.

Gümüşhane - Kelkit arasındaki Pekün Dağı’na yapılan 6 bin 350 metrelik çift tüp tünelde de çalışmaların sürdüğünü dile getiren Selahattin Bayramçavuş, “Pirahmet - Kelkit yolu toplam 42 kilometre. 3 tünelimiz var bu güzergâhta. Pirahmet, Yeniköy ve Pekün tünelleri. Pirahmet tünelini 400 metre olarak tamamlandı ve bu yıl açıyoruz. 580 metrelik Yeniköy tünelinin deldik, son metrelerde heyelan sorunu var bu yıl açacağız. Pekün tünelinde de çalışmalar devam ediyor. Şuana kadar her iki tüpte 750 metre ve 1000 metre civarında ilerleme kaydettik” şeklinde konuştu.

İkisu - Şiran güzergahındaki aynalı viraj olarak tabir edilen noktada yapılan 254 metrelik tünelde müteahhitten kaynaklı problem yaşadıklarını dile getiren Bayramçavuş, son görüşmelerde mutabakata vardıklarını ve bir türlü açılamayan bu tünelde de önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağını kaydetti.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ın sorusu üzerine İkisu - Şiran karayolunu 17 kilometre kısaltacak olan Tersun Tüneli’nin son durumunu paylaşan Selahattin Bayramçavuş, “Önemli bir proje. Güzergâhı son derece yaklaştırıyor. 17 kilometre kısaltacak yolu. Genel müdürlüğümüz konuya el attı. Proje ihalesi yapıldı ve proje çalışmaları devam ediyor. Bu yıl sonuna doğru proje çalışmaları biter. Ondan sonra da yatırım programına teklif edilecek” ifadelerini kullandı.

Selahattin Bayramçavuş’un açıklamalarının ardından Vali Taşbilek, Gümüşhane çevre yolu ve şehir girişlerinin eskiden özenilen ABD ve Avrupa şehirlerinin girişleri gibi olduğunu belirterek, “Devletimizin ulaştırma ve DSİ yatırımları konusunda özel hizmetleri var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah daha iyi hizmetlere vesile olacaklar. Hep beraber birlik içerisinde daha güzel şeyler yapacağız” dedi.

2019 yılının ilk koordinasyon kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Tşbilek, “Bu toplantılar muhasebe gibidir. Baharla birlikte yapılanları ve yapılacakları muhasebe gibidir. Tüm kurumlarımızdan geçmiş yıllardaki gayret ve çabaları göstereceklerinden şüphemiz yok. 2019 hem ülkemiz hem ilimiz açısından bolluk, bereket ve bol hizmetlerin yapılacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Derdi sorunu olan arkadaşlarımızı beklemeksizin çözemedikleri her hususta valiliğimiz ve kaymakamlarımızı da devreye katarak ivedilikle hizmetlerin doğru bir şekilde gerçekleşme çabası içerisinde olalım” şeklinde konuştu.

 

TC Gümüşhane Valiliği

Advert