Canlı yayında isyan etti

Tele 1 ekranlarında hafta içi her gün Prof. Dr. Emre Kongar ile gündemi değelendiren Gazeteci Merdan Yanardağ CHP Eski Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın 'yüzde kırkdokuzun adayı Gül olabilir' çıkışına isyan etti.
CHP'nin 16 nisan referandum sonucuna yaptığı itiraz ve verilen hukuki süreci hatırlatan Yanardağ, partinin mücadelesi devam ederken sayın Baykal'ın çıkışını, partili cumhurbaşkanlığını kabul etmek anlamına geldiğini söyledi.
Baykal'a, 'neden böyle yapıyorsunuz'? diyerek tepki gösteren Yanardağ, sistemin doğuracağı sıkıntıları tek tek sıraladı, Baykal'ın açıklamalarının verilen hukuki mücadelenin bırakıldığı anlamını taşıyacağını savundu
Gazeteci Yanardağ bir gün önce bu konuda yaptığı açıklamaların kamuoyunda yankı bulduğuna da dikkat çekti. Prof. Kongar'da 2019'a zaman varken başlatılan aday tartışmasını gündem saptıma olarak değerlendirdi. CHP'nin bir algı yaratılarak suçlu gösterilmeye çalışıldığına dikkat çkti.

Advert