Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Gümüşhane Tanıtım Günlerine ilişkin konuştu. Başkan Şen, duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:
‘’Gümüşhane Tanıtım Günlerinde örf ve ananelerimizin yaşaması için hemşerilerimizle bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel daha iyi bir ortamda kültürümüzün tanıtılması, yöresel sanatlarımızla yine aynı zamanda mutfak kültürümüzle beraber vatandaşlarımızı gurbetçilerimizi buluşturmak istedik.
En iyi şekilde kendi el sanatlarımızla bizim Kürtün olarak yine yayla şenliklerimiz var, Kadırga şenliğimiz, Kazıkbeli şenliğimiz, Güvende Yayla şenliğimiz var.
İnsanlarımızı burada yayla şenliklerimize davet ediyoruz.
Buradaki gurbetçilerimiz, orada yaşayan yöresel halk olarak bu yaylalarımıza gelerek örf ve ananelerimizin yaşamasına birlik ve beraberliğimize yöresel sanatlarımızın ön plana çıkmasında yöresel yine yemeklerimizin kültürümüzün halk pazarlarımızın son zamanlarda daha ön plana çıkması için katkı koyması için yine Özkürtün Belediye Başkanımız Yakup Turgut ve ben Enver Şen, Kürtün Yenikapı etkinliğine katılmış bulunmaktayız.
Burada görmediğimiz insanlarımızla tanışarak birbirimiz katkı sunarak bugünlerimizi Gümüşhane günlerimizi onure etmek için bugün vatandaşlarımızın, gurbetçilerimizin işadamlarımızın buraya yoğun bir şekilde katılımlarını görüyoruz, onlara da teşekkür ediyoruz, onlardan da Allah razı olsun.
İş insanlarımızın buraya gelerek bizleri görmesi memleket ekonomisine katkı sunması bizi son derece duygulandırıyor’’