Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilçeye hareket getirdiğini söyledi.
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının ardından çoğu gurbetçi memleketlerinin ya da tatil beldelerinin yolunu tuttu.
Bu hareketlilikten payını almayı bekleyen Gümüş hanede de Kurban Bayramının hareketli geçtiğini ifade edildi.
Bölgenin önemli sivil toplum kuruluşlarından Kelkit Ticaret ve Sanayi Odasının Başkanı Mustafa Servet Daltaban ilçede kurban bayramı hareketliliğinin yaşandığını ancak beklenen ekonomik ivmenin sokağa yansımadığını ifade etti.
Daltaban, ‘Meğer bizim halkımı Kurban Bayramını bekliyormuş, 9 günlük tatil sürecinde ilçede hareketlilik yaşandı diyebiliriz. Tatilciler bayram sonrası dönecek şimdi yurtdışından gelecek tatilciler bekleniyor ancak yine de hareketliliğe rağmen beklenen ekonomik göstergelerdeki durum çok iç açıcı değildi, ekonomik durgunluğun varlığından söz edebiliriz şimdi yaz tatilinin tamamlanmasına yaklaşık iki aylık bir süreç var bakalım geri kalan bölümde nasıl bir durum ortaya çıkacak bekleyip hep beraber yaşayacağız’’ dedi.