GÜNDOĞUMU / GÜMÜŞHANE HABERLERİ
Gümüşhane'nin yetiştirdiği en önemli isimlerden bir tanesi de Milli Kayakçı Muzaffer Demirhan'dır. Dört olimpiyat oyununa katılma başarısı gösteren, girdiği mücadelelerde çenesi ve ayağı kırılmasına rağmen mücadeleyi bırakmayarak cesur, saygın ve yürekli bir kayak sporcusu olarak tarihe geçen Gümüşhaneli Muzaffer Demirhan'ın ismi geçtiğimiz günlerde alınan bir kararla Gümüşhane Üniversitesi Spor Salonuna verilmişti.
Oğlu Kayak Öğretmeni olan Göksay Demirhan'a ulaşan Gündoğumu Gazetesi Baba Muzaffer Demirhan adına Gümüşhane'de bir müze kurulmalı mıdır? sorusuna yanıt aradı.
Halen Bursa'da yaşayan Göksay Demirhan ise küçük yaşlarda kayak sporunu seven ve maharetiyle tüm otoritelerden övgü alan babası Muzaffer Demirhan adına Gümüşhane'de bir müzenin kurulmasının doğru bir çalışma olacağını söyledi.
Göksay Demirhan Gündoğumu Gazetesine şu açıklamalarda bulundu:
'Gümüşhane'nin bir önceki dönem valisi sayın Okay Memiş beyefendi bu konuda bir çalışma yapılmasını istedi hatta kendileri neler yapılabileceği konusunda müze önerisine sıcak baktı. Bizlerde babamın hala 1944 model aracının bizde saklıdır yapılacak müzenin bir bölümünde sergilenebileceğini uygun görülürse müzeye verilebileceğini ifade ettik. Aldığımız son duyum müzenin yapılacağı yönündeki olumlu adımlardı tabi sayın valinin görevi bir başka şehre çıkınca süreç nasıl işliyor yeni bir gelişmeden haber alamadık. Elbette aile olarak bizlerde babamız adına kurulacak Muzaffer Demirhan müzesine var olan izleriyle destek vermeye hazırız, Muzaffer Demirhan isminin yaşatılması önemli bir hizmet olacaktır'' dedi.
Babası Muzaffer Demirhan'a olan hayranlığını dile getiren Göksay Demirhan, ''Babam kayıtlarda 1936 doğumlu gösterilse de 1928 doğumludur. Kayak sporuna o dönem meşhur olan cızlavetleriyle merak salar. Bir gün Vauk Dağı'nda bozulan aracının tamirini beklerken kayak yapan askerleri görür ve Bayburtlu olimpiyatlara katılmış olan kayak antrenörünün Dursun Bozkurt'un da teşviki ile bu işe başlar. Hatta askerler kayak yaparken babamın meraklı bakışların sonrası kendisinin de aynı şekilde kayak yapabileceği yönündeki cesaretini takdirle karşılar; hakikaten babam o zaman zarfında tüm maharetini ortaya koyar. Kayak serüveni böyle başlayan babamın dört olimpiyata kadar katılan muhteşem bir sporculuk yaşamına şahit olursunuz ki düşününüz o dönemin şartlarında bu sporu yapabilmek büyük maharettir. Babamın ayağının ve çenesinin çatlamasına rağmen yarışı tamamladığını bilinir. Son olarak babam Muzaffer Demirhan antrenmanlarını halen projesi sık sık dillendirilen Süleymaniye'de yapar. Hatta Zigana'ya kurulu tesislerin Süleymaniye'ye kurulmasını önerir. Eğer proje yaşama geçerse onun ismi Kayak Merkezine verilecektir. Böyle bir cesur yürek ve başarılı bir sporcu için kurulacak müzeye adının verilecek olması da şehir adına önemli bir hizmet olacaktır'' diye konuştu.