Türkiye, tarihinin en buhranlı ekonomi dönemini yaşıyor
Pandemi ve 6 Şubat depremi kriz ekonomisinin süregelmesinde önemli etken sağlarken iş dünyası yıl biterken yaşanan belirsizlikten yakınıyor.
2025 yılına hazırlanan Türkiye, halen asgari ücreti tartışırken, işçi memur ücretlerine yapılacak zam belli olmamışken, işverenden gelen tepkiler ise yükselmeye başladı.


İş insanı Fevzi Koç, Türk ekonomisindeki en büyük sıkıntının bir türlü oluşturulamayan istikrar politikalarından kaynaklandığını söyledi.
Koç, şu açıklamalarda bulundu:
‘’Bizden haliyle yatırım, üretim, istihdam bekleniyor, biz de hayır olmaz diyor muyuz? Ne ki ortada bir gerçek var, o gerçek ise bir türlü dizginlenemeyen enflasyon, pahalılık, yüksek vergi, giderler, aldığını yerine koyamamak. Ben daha fazla işçi çalıştırayım, ona da peki? İşveren kazanamıyorsa, her gün dolar kaç TL’de kalacak, demir çelik ne olacak? Vergi dilimi daha ne kadar yükselecek diye bekliyorsa nasıl daha fazla işçi çalıştırsın! Teşvik yok, olan da yeterli değil, her geçen gün; günü gününe uymayan bir fiyat, rakam dizini var. Ben sanayiciyim ama ben yarın ne olacağını bilemiyorum ki. Karşı taraf üreten kesim olarak işveren olarak bizden istiyor, istiyorsun da gel bir bak, bu insanlar çarkı nasıl dönderiyor? Kim istemez bu ülkeye bir kuruş daha fazla katkıda bulunmayı kim istemez daha fazla ekonomik anlamda güçlü olmayı işte hepimiz görüyoruz Türkiye’de taşlar bir türlü yerine oturmuyor yanlış yapan bir türlü yanlış yaptım demiyor aynı tartımalar etrafında zaman kaybediyor, dolayısıyla her şeyin başı istikrar o yoksa işimiz gerçekten zor’’.