GÜMÜŞHANE / GÜNDOĞUMU Gümüşhaneli Arıcılar arayışlarını sürdürüyorlar. Bir süreden beri kovanlarını Aydın'da bulunduran üretici Kadir Bayraktar, mevsim şartlarının iyi gitmemesi nedeniyle bu kez Afyonkarahisar'a taşıdı.
Hava şartlarının istenildiği gibi olmaması üreticileri farklı alternatiflere yöneltiyor. Aydın'dan Afyonkarahisar'a gelen üretici Kadir Bayraktar, her şeye rağmen sezondan ümitli olduğunu söyledi. Bayraktar, Aydın'a göre Afyonkarahisar'daki şartların daha iyi olduğunu belirterek bir süre daha burada gözlemde bulunacaklarını söyledi
Bayraktar, arıcılığın önemli bir gelir kaynağı olduğuna dikkat çekerek, üretim aşamasından satışına kadar kendileri tarafından yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülüklere titiz bir şekilde uyduklarını söyledi. Kadir Bayraktar, bal üretimine dönük tüm spekülasyonları önleme adına bu görevi yapmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.