Gümüşhane merkez Kaletaş köyü sakinlerinden Hakkı Kayaklı şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan köyün özellikle arpa, buğday, çavdar ve fiğ yetiştiriciliği bakımından önemli bir alana sahip olduğunu söyledi.
Bayramlaşma programı nedeniyle geldiği GÜYAD merkezde Kaletaş Köyünden söz eden Hakkı Kayaklı oldukça kayalık bir sahada kurulan köy olmaları ve Osmanlı döneminden kalma kalenin mevcudiyeti  sebepleriyle köyün buradan ismini aldığını söyledi

EN BÜYÜK PROBLEM SU
Hakkı Kayaklı en büyük sorunun su olduğunu belirtirken genç nüfusun şehre göç ettiğini kışın köyde kalanların beş ya da altı haneyi geçmediğini ifade etti.
Kayaklı köy merkezinde bulunan köy okulunun atıl halde bulunduğunu ifade ederken öğrenim gören öğrencilerin Arzularkabaköy’de taşımalı eğitim yaptığını sözlerine ekledi.

 

Advert