NOVA Makina Genel Müdürü Ömür Kara, ülkeyi sarsan İzmir depreminin ardından bir gerçeğin altını çizerek, can kaybının meydana geldiği yapılardaki özensizliğe ve denetimsizliğe dikkat çekti.
Kara, yapılarda kullanılan malzemelerin hangi kalitede veya nitelikte olup olmadığı yönündeki yapılan eleştirilere dikkat çekerek, ‘Ülkemizde inşaat sektörü oldukça etkin bir konum da tabi inşaat sektörü bu kadar faal iken kullanılan yapı malzemeleri de ne kadar kaliteli ve denetim altında tutuluyor, gerçekten yeteri kadar inceleniyor mu, denetleniyor mu? Üretim yeri nerede? Yapılan üretimde muhatap tam anlamıyla yetkili mi? Bilimsel olarak yaptığı iş yeterince denetim altında tutulmuş mu? Buna da bakmak gerekir’ dedi.

İzmir depremi sonrası yaşanan görüntülerin, üzücü aynı zamanda düşündürücü olduğunu da belirten Kara, ‘Hep birlikte izledik çöken yapılardaki yetersizliği; peki bunlar neden kaynaklanıyor buralarda kullanılan malzemelerin niteliği ne kadar güvenilir ve kullanılabilir daha şimdiden pek çok spekülasyon konuşulup tartışılmaya başlandı bile, sonuçta çok üzücü bir durum onlarca kaybımız var’ dedi.
İnşaat sahasının temeli ve sonrasında kullanılan malzemelerin önemine dikkat çeken Kara; Nova Makina kuruluş gününden bu zamana kadar müşterilerine kaliteli ve güvenilir ürünler sunmaya devam ettiklerini söyledi.
Kara, ‘Kullanılan malzemelerin özellikle merdiven altı üretimi olmaması konusunda sürekli ikazımızı yineliyoruz. Bizim ürünlerimizin kalitesi ve sahip olduğu özellikler belgeli ve tescillidir. Biz tüm müşterilerimize bu garantiyi veriyoruz doğacak sorunların sorumluluğu içerisinde hareket ediyoruz. Yalıtım konusunda sahip olduğumuz geçmişten bugüne tecrübelerimizle ve kaliteli işçilik anlayışı ile güvenli sonuçlar elde etmeye devam ediyoruz. İnşaat sahasında bilindiği gibi en önemli nokta zemin ve zemin üzerinde yapılan doğru işçiliktir. İşçilikle kullanılan malzeme doğru buluşturulmadığı sürece bina sıkıntılı bir şekilde yükselecek sorun yaratacaktır’’ dedi.