Dün akşam Halk Tv’de, Gazeteci Ümit Zileli meslektaşları Barış Yarkadaş ve Tuba Emlek’le beraber sunduğu ‘Mercek’ programında Gazeteci Sevilay Yılmaz’ın bugünkü MYK’da 24 Haziran’ı kaybeden CHP’de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetkilerini Muharrem İnce’ye devredebileceği yönünde bir mesajını okudu.
Ve hatta Zileli, kendilerine de bu yönde duyumlar geldiğini de bu mesajın ardından sözlerine ekledi.
Pazar akşamı bir hayli demorilize olan CHP’liler yüreklerine su serpilmiş gibi olacak; bu ifadelerin ardından bugünü yani 26 Haziran’ı bekledi.
Ne ilginçtir ki, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu kendi taraftarları hariç CHP’lileri bir kez daha hayretler içinde bırakan cümleleri saat 14.00 sularında kameraların karşısına geçerek sıraladı.
KEMAL BEY! DUVAR DEĞİL CUMHURİYET YIKILMAK İSTENİYOR
Sokaktaki en sade vatandaşın; usta gazeteci Yılmaz Özdil’in dediği gibi ortalama zekâya sahip bir insanın anlayacağı üzere tek adam dönemine girmiş rejimin ardından Kemal beyin ‘duvarın bir tarafını yıktık, 9 ay sonra diğerini yıkacağız’ açıklamaları trajikomiktir.
Ve Kemal Bey bilmelidir ki, yıkılan AKP’nin duvarı değil Cumhuriyetin ta kendisidir.
İSTİFA ETMEK BİR ONURDUR
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başarısızdır. CHP, istenilen yerde değildir. Siyasetin erdemleri arasında bulunan istifa sözcüğü de bir onurdur.
KİMSE TABANI İNANDIRAMAZ
Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugünkü açıklamaları CHP tabanını mutlu etmemiştir. Geçmişte Deniz Baykal’ın yaptığı açıklamaların benzerliği ile örtüşmektedir. İşin enteresan tarafı ise tablo ortada iken bir türlü mağlubiyeti kabul edemeyen Erdoğan karşıtlığı temsilcilerinin ifadeleridir. Oysa CHP’nin başını öne eğip Türkiye’nin nasıl bu hale getirildiğini sorgulamaması da ezberleri bozan hataların birikimidir.