GÜMÜŞHANE / GÜNDOĞUMU Tam üç dönem Gümüşhane belediye başkanlığı görevini üstelendi merhum Mustafa Canlı. İSTAÇ Genel Müdürü görevini yürütmekte iken, yakalandığı koronavirüs nedeniyle vefat etti. Vefatı Gümüşhane'de olduğu kadar ülke genelinde de büyük üzüntüye sebep oldu.

Ankara'da ikametgah eden Kardeşi Musa Canlı'da ağabeyi Mustafa Canlı'yı Gündoğumu'na anlattı..

Canlı, şunları söyledi:

'Elbette çok üzüntülüyüz. Mustafa Canlı ağabeyim Gümüşhane'ye her bakımdan damgasını vurmuş bir siyasetçidir.

Mustafa Canlı ağabeyim, Gümüşhaneli, gönül adamı ve de sade bir vatandaştı. İşte belediye başkanlığı döneminde bu şehre yaptığı büyük hizmetler, siyasetçi kimliği, vefatından bugüne kadar aldığımız gerek üst düzey gerekse her kesimden aldığımız mesajlar bunun kanıtıdır. Gözyaşı döken Gümüşhaneliler ve tüm ülke insanımız üzüntülerimizi hafifletmektedir.

Gümüşhaneli olsun, bir başka şehrin insanı olsun kurduğu diyaloglarla her zaman el üstünde tutuldu. Ağabeyim sevgisiyle, gönül adamlığı ile, mutevazı ile tüm Türkiye'ye mal olmuştu.

İnsanları severdi, her zaman iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmak isterdi. Ve bunu da hayatta iken yapmış olduğu davranışlarla her zaman gösterdi.

O bana göre bir halk adamıydı. Bakınız vefatından bu tarafa neredeyse altı ay geçti unutulmadığını, unutulmayacağını görüyorum.

Gönüllerde yaşayan ağabeyim Mustafa Canlı'nın Gümüşhane'de yapılacak bir eserlerle yaşatılması aileleri olarak bizleri mutlu edecektir.

Bu şehre büyük emeği olmuştur. Aldığımız güzel mesajlar üzüntümüzü birazcık hafifletmektedir. Mekanı cennet olsun, ağabeyimi çok özlüyorum''

Advert