İlan edilen fiyat tatmin etmedi

Kürtün ilçesinde fındık hasatı henüz başlamadı ancak ilan edilen fiyat üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı.

Kürtün Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Koca, ‘Halen 10 TL olarak açıklanan fındık fiyatı maalesef bu fiyatın altını da görecek gibi, 8 TL olarak satışa sunulacağı ifade ediliyor.’ Dedi.

 

HASAT ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

Koca, Kürtün ilçesinde Taşlıca, Günyüzü, Üçtaş ve Doğankent ilçesi sınırlarına kadar olan bölgede fındık üretimi yapan üreticilerin mevcudiyetinden söz ederken hasadın sahil kesimine göre biraz daha geç bir şekilde önümüzdeki dönemde başlayacağını söyledi.

 

REKOLTE 850 TON

Dernek Başkanı Koca, fındık rekoltesinin bölgede her yıl ortalama 650 ila 1000 ton arasında öngörüldüğünü bu dönem 850 ton olarak rekoltenin beklendiğini kaydetti.

 

30 AĞUSTOS’TAN SONRA PAZARA İNER

Fındığın 30 Ağustos’tan sonra Kürtün pazarına ineceğini ifade eden Koca, üreticinin ilan edilen 10 TL kilo başı fiyattan memnun olmadığını söyledi.

Muhtar Koca, ‘Giderler, beklentiler ortaya konulunca fındık için kilo başına üretici en az 15 TL bekliyordu. Şu an ilan edilen fiyat 10 TL. Burada genelde yağlı fındık hasadı yapılıyor, sivri fındık yok ancak ilan edilen fiyattan da alıcı bulmak zor gibi görünmüyor,  8 TL olarak telaffuz ediliyor’ ifadelerini kullandı.

Advert