Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu ile Gümüşhane Üniversitesi arasında mesleki eğitim kursları düzenlenmesi ve yürütülmesi iş birliği protokolü Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve İl Müdürü Hikmet Kaya karşılıklı olarak imzalandı.
İmzalanan protokol ile Gümüşhane’de bulunan işgücü piyasasının talep ettiği nitelikli iş gücünün geliştirilmesi için gerekli teorik ve pratik eğitimlerin mesleki bir eğitime dönüştürülmesi amaçlanıyor.
Talepler doğrultusunda hazırlanacak eğitim programları ve planlarının hazırlanması, kontrolü ve eğitim sorasında katılımcılara Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce onaylanan katılım belgeleri Gümüşhane Üniversitesi tarafından verilecek. Mesleki eğitimler teorik ve pratik eğitimi içerecek şekilde en fazla 160 fiili gün olarak uygulanacak. Protokol kapsamında mesleki yeterlilik belgesi verilebilen mesleklerde düzenlenen eğitimlere katılanlara Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) belgesi, mesleki yeterlilik belgesi verilemeyen mesleklerde ise eğitime katılanlara Gümüşhane Üniversitesi tarafından onaylı belge verilecek.
Protokolün iş gücü piyasasına olumlu geri dönüşler yapacağını belirten Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ‘’Bu protokolün üniversite ve sektör arasındaki kapsamlı iş birliklerinin şehrimize artı değer kazandıracağına inanıyorum. Şehir-üniversite bütünleşmesi kapsamında üzerinde önemle durduğumuz konulardan birisi de nitelikli işgücünün yetiştirilmesidir. Gümüşhane Üniversitesi olarak hem eğitim hem araştırma çalışmalarımızın yanı sıra, sosyal olarak da şehrimize ve ülkemize faydalı katkılar sunmaya devam etmekteyiz. Bugün yaptığımız meslek edindirme kursu imza töreni ile atölyelerimizde, laboratuvarlarımızda Mesleki Eğitim Kursları verilecektir. Protokol sayesinde İŞKUR’a kayıtlı işgücünün Gümüşhane Üniversitesi tarafından eğitilmesini ve aktif iş yaşamına entegre edilmesini hedefliyoruz. Bu nedenle de protokolün hazırlanmasında emeği geçen İŞKUR İl Müdürümüz Hikmet Kaya’ya teşekkür ediyor, protokolün Gümüşhane'mize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.