Gümüşhanespor deplasmanda oynayacağı Zonguldakspor karşılaşmasının hazırlıklarını Bolu’da sürdürüyor. Teknik Direktör Ziya Doğan takımın son durumu ve hafta sonu oynayacakları Zonguldak spor karşılaşması ile camianın özlemle beklediği şampiyonluk hakkında Gündoğumu’na konuştu.
Son Niğde Belediye karşısında sergilenen futbolu ‘istenilen mücadeleyi ortaya koyamadık’! şeklinde değerlendiren Doğan, sezon sonunda yaşamak istediği hayali de açıkladı. Tecrübeli teknik direktör, Gümüşhane Valisi Okay Memiş başta olmak üzere yönetim kuruluna, ilgililere ve taraftara da desteklerinden dolayı teşekkür etti.
İşte, Ziya Doğan’ın Niğde Belediye müsabakası ve Zonguldak deplasmanına ilişkin önemli açıklamaları…
TAKIM RUHU, TAKIM KİŞİLİĞİ ÖN PLANDAYDI
ÇOCUKLAR VARINI YOĞUNU ORTAYA KOYUYOR
‘Tabi şu anda takım Bolu’da kampta; çalışmalarını bütün hızıyla devam ettiriyor. Oynadığımız Niğde maçı moral açısından çok, çok iyi oldu. Her ne kadar istediğimiz oyununu sahaya yansıtamasak ta takım ruhu, takım kişiliği ön plandaydı. Çocuklar varını yoğunu ortaya koyuyor. Güçlerinin yettiği yerde bazı sıkıntılar yaşıyoruz oyun içinde fakat iyi niyetiyle çözmeye çalışıyor oyuncularım ve bunda da başarılı oluyorlar’.
POZİSYON VERMEDİK
‘Her ne kadar rakibe pozisyon vermesek bile ilk yarıda 3 - 0’la içeri girmemiz gerekiyordu. Girdiğimiz pozisyonlarda final paslarını iyi yapamadık. Bu da haliyle bizim oyun içinde daha rahat olmamızı skor olarak ta daha güvenli bir durumu yakalayamadık. Tabi 1 – 0 tedirginlik yaratıyor’.
FİNAL PASLARINDAKİ BECERİKSİZLİĞİMİZ FARKIN ARTMASINI ENGELLEDİ
‘Maçın ikinci yarısında takımım benim pek istemediğim önde çıkıp basması gereken oyuncuların fiziksel yorgunlukları da eklenince tamamen mahkum oynadık burada tabi rakibinde iki santrafora dönmesi hatta üçüncü orta sahanın gole yakın oyuncusunu üç santrafor şekline getirmesi ister istemez geri kalmak zorunda kaldık. Orada tecrübeli oyuncularım var. Kaptığımız topla da ortasahayı ve defanslarını eksik yakalayabilirdik bunda ancak bir iki kere muvaffak olabildik. Yine konuşmamın başında söylediğim gibi final paslarındaki beceriksizliğimiz farkı artmasını engelledi. O arada pozisyon verdik mi yok. Defansif anlamda iyi işler yaptık fakat 1 – 0 tehlikeli bir skor; bu ister istemez futbolcuları bazen bir de yorgunluk birikince beyinlerine oksijen haliyle az geliyor bu sefer çok sağlıklı düşünemediler biz de sahanın dışında oldukça kendimizde geçtik bir an önce düzelmek istiyoruz bu sırada oyuncunun aşırı yorgunluktan düşünecek hali olmuyor şunu söylemek istiyorum futbol takımı mevcut galipken skoru korumak için çok büyük gayret sarfediyor aslında o mantığı değiştirip rakip eğer üzerimize geldiği zaman çok iyi çıkışlar yaparak ikinci üçüncü golü bulabilirdik. Ve bu pozisonları da yakaladık ancak gerek biraz bencillik gerekse biraz tecrübesizlik final paslarımızı iyi yapamayışımız farkı engelledi ama ne olursa olsun çok önemli üç puandı’.
İNŞALLAH 3 PUANI ALIP DÖNERİZ
MEVCUT AVANTAJIMIZI ARTIRMAK İSTİYORUZ
‘Zonguldak için çalışmalara başladık. Yarın çift idman yapacağız ve biraz tempoyu düşüreceğiz. Buradan 3 puana dönersek her maçı kazanmak ve final havasında oynamak zorundayız. 3 puanla dönersek mevcut avantajımızı artırmak istiyoruz. Çünkü son ana bırakmak istemiyoruz. Ama futbol bu yarının ne getireceği veya maçın skorları oynanmadan kazanılmadığına göre herkes merak içinde bizde merak içindeyiz. İnşallah 3 puanı alıp döneriz’.
TARAFTARI UNUTMADI: GÜMÜŞHANE TAKIMININ GERÇEK SAHİBİ ONLARDIR
VALİ MEMİŞ’E ÖVGÜ: POZİTİF ENERJİSİ TAKIMA YANSIYACAK
ŞAMPİYONLUK TURU HAYALİ YAŞIYORUM
‘Taraftarımız bize çok büyük destek veriyor. Birlik beraberlik içerisinde olsunlar Gümüşhane takımının gerçek sahibi onlardır. Herkes gelip geçicidir ama taraftar kalıcıdır zaten taraftar camiaları ayakta tutandır. Öncelikle taraftarımız yönetim kurulumuz sayın vekillerimiz sayın belediye başkanımız bize oldukça destek veriyorlar tabi sayın valimizi de unutmamak lazım. Sayın valimiz neredeyse bizimle yatıp bizimle kalkıyorlar. Yani bu kadar insanın pozitif enerjisi takıma da önümüzdeki haftalarda yansıyacak. Ve hep beraber ligin sonunda gülen taraf olmak istiyoruz. Bu saydığımız taraftar, belediye başkanı, sayın vekillerimiz, sayın valimizde, yönetim kurulumuzda gerçekten hayalini kurduğumuz bir şampiyonluk turu şimdiden ben bunun hayalini yaşıyorum. Ama bu da çok şartlandırmasın çünkü rakipler birbirine çok yakın. Bizim duygularımız şimdi bu aşamada özellikle benim duygularım ama futbol oynanmadan kazanılmıyor onun için şimdi her maçı final havasında en iyi şekilde çıkıp en iyi skoru almak istiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Ve her geçen gün daha emin adımlarla hedefe koşacağız diye düşünüyorum’.