Özbekistan Devlet Başkanı H.E Shavkat Mırzıyoyev adına düzenlenen Uluslararası Kuraş (Kurash) Turnuvası İstanbul’da başladı.


Topkapı 1453 Panorama Müzesi etkinlik alanında düzenlenen turnuvaya uluslararası ve yurt içinde üst düzey görev alarak büyük hizmetlerde bulunan Prof. Dr. İbrahim Öztek onur konuğu olarak katıldı.


Turnuvanın düzenlendiği etkinlik alanına Anadolu Aydınlar Ocağı Başkan Yardımcısı Erol Güler ile birlikte gelen Prof. Öztek’i Romanya, Köstence, Mecidiye’den gelen Kurash Federasyon Başkanı Naim Belgin karşıladı.


Prof. Öztek, bir süre etkinlik alanında incelemelerde bulunurken daha önce bu spor dalında gönül vermiş muhatapları, spor adamı, organizatör ve idarecilerle de hasret giderdi. Büyük ilgi gören Prof. Öztek, daha sonra 1453 Panorama Müzesi’nin Türk Dünyası ile ilgili hazırlanan çadırları beraberindekilerle birlikte gezdi, gözlemlerini paylaştı.
Prof. İbrahim Öztek daha sonra sporcu, hakem, gözlemci, önemli spor adamları ve Türk Dünyası vatandaşlarına günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.
Özbekistan Devlet Başkanı H.E Shavkat Mırzıyoyev adına düzenlenen Uluslararası Kuraş (Kurash) Turnuvası 16 devletten katılan 1’er sporcu ile kız ve erkeklerde düzenleniyor.


TOPLAMDA 10 BİN AMERİKAN DOLARI DAĞITILACAK

Birinciye 2500 Amerikan Doları’nın verileceği turnuvada toplam ödül 10 bin Amerikan Dolarını bulacak.


KURASH (Kuraş Güreşi Ne Demek)?
Kur ve eş anlamında iki sözcükten olan Kuraş veya uluslararası yazılımıyla KURASH gür ve eşleşme anlamına geliyor. Fizik gücüne dayanan ve bir hayli çekişmeli mücadelelere sahne olan spor dalı Türk Dünyasında yaygın olarak yapılıyor. Prof. İbrahim Öztek’in bu sporun gelişmesi, dünyaya tanıtımı ve aynı zamanda gelecek kuşaklara aktarılması konusundaki çalışmaları da büyük takdir görüyor.

 

 

Advert